Zencefil

Kahve, çay ve alkol ile sindirimi zor yağlı yiyecekler yerine meyve ve sebze yönünden zengin besinler tüketilmelidir. Katkı maddeli yiyecekler tüketilmemelidir.
Günlük en az 8-10 bardak sıvı tüketilmelidir.

YAŞAM TARZI DEĞİŞİKLİKLERİ
Yulaf ezmesi banyosu, cilt kaşıntısı için faydalı bir çare. Bir karıştırıcıda bir bardak normal yulaf ezmesi (kahvaltı için değil) ince bir şekilde öğütülür. Daha sonra bir litre soğuk su eklenir ve iyice karıştırılır. Küvet ılık su ile doldurulur, bu karışım içine dökülür ve karıştırılır ve 20 dakika banyoda yatarız. Günde 3 defa yapılabilir. Böylece cilt nemlenir ve kaşıntı azalır.


Kaşıntılı bölgeye gül suyu ve sirke sürmek faydalı olabilir.
Epsom tuzu normalde bir tuz değil, doğal magnezyum ve sülfatın birleşimiyle oluşan doğal bir mineral üründür. Deriden emilebildiğinden iltihaplanma sürecini azaltmada, kas ve sinir fonksiyonlarını iyileştirmede, stresi, kas ağrılarını ve krampları azaltmada, dolaşımı düzenlemede ve kabızlığı gidermede yardımcı olarak kullanılır. Küvet içerisine doldurulan ılık suya 2 bardak Epsom tuzu ilave edilerek haftada 3 defa 20 dakika banyo yapılabilir. Kaşıntı, ayak kokusu ve mantar enfeksiyonlarında faydalı olabilir. Sabun veya şampuanla yapılmamalıdır.


Ürtikerin nedeni bulunamazsa ve uzun süre devam ederse, deterjanları gözden geçirmek ve organik temizleme solüsyonlarını değerlendirmek gerekir.
İnce, nefes alabilen giysiler tercih edilmeli, terletmekten kaçınılmalıdır.
Cilt pH'ına uygun nötr sabun ve şampuanlar tercih edilmelidir.
Sıcak, soğuk, stres ve ağrı kesici gibi tetikleyebilecek şeylerden kaçınılmalıdır.

Kurdeşen nedir? Belirtiler ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir? ÖNERİLEN BESİN TAKVİYELERİ
• Betain hidroklorür: Bazı çalışmalara göre, mide asidinin düşük salgılanması kronik ürtikerin nedenlerinden biri olabilir. Bu nedenle aklorhidri durumunda gıda alerjisi gelişebilir. B vitamini kompleksi ve betain hidrolorür (325-650 mg) ilavesi, doktor tarafından aklorhidri teşhisi konulan hastalar için yararlı olabilir.


• Bromelain: Alerjik yanıtı baskılamak için günlük 500-2.000 mg bromelain önerilir.
• C Vitamini: Histamin düzeyini düşürmek için günde en az 2.000 mg C vitamini takviyesi önerilir.
• B12 Vitamini: Akut ürtikeri önlemeye yardımcı olur. Haftada 1000 mikrogram enjeksiyon önerilir.
• Balık yağı: 6-8 hafta boyunca günde 10 gram balık yağı (3.000 mg EPA + DHA) tüketimi sistemik kortizon tedavisi ihtiyacını ortadan kaldırabilir.
• Quercetin: Antihistaminik olarak etkilidir. Saman nezlesi, ürtiker ve astımda iltihaplanmayı bastırır. Gerek akut ürtiker vakalarında gerekse önleyici amaçlarla öğünlere bölünerek günde toplam 500-1.000 mg alınması önerilir.

https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/selamlar/
https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/selamlar-dunya/
https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/dunya-merhaba/
https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/hosgeldin/
https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/hosgeldin-2/
https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/hosgeldiniz-misafir/
https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/misafir-girisi/
https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/turkiye/

 
ÖNERİLEN BİTKİSEL İÇERİK TAKVİYELERİ
• Yeşil çay: Yeşil çayda bulunan epikateşin gallat (EKG) ve epigallokateşin (EGC) antihistaminiktir. Günde 3 bardak yeşil çay içilmesi tavsiye edilir.
• Zencefil, zerdeçal, ısırgan yaprağı ve meyan kökü: Antiinflamatuar ve antihistaminik özellikleri bilinmektedir. Çaylarının kullanılması tavsiye edilir. Meyan kökü müstahzarları arasında, durulanmamış formda olanların alerji üzerine etkisi yoktur.
• Isırgan otu çayı: Günde maksimum 5-15 gram ısırgan yaprağı kullanılmalıdır. 2-5 gram ısırgan otu yaprağı ağzı kapalı olarak bir bardak kaynar suda demlenir ve süzülür. Öğün aralarında 2-3 bardak içilir.

https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/selamlar/
https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/selamlar-dunya/
https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/dunya-merhaba/
https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/hosgeldin/
https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/hosgeldin-2/
https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/hosgeldiniz-misafir/
https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/misafir-girisi/
https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/turkiye/

• Zencefil çayı: 1 gram zencefil kökü 100-150 ml kaynamış suya ağzı kapalı olarak demlenir ve süzülür. Günde 1-2 bardak iç.
• Zerdeçal çayı: 0.25-0.5 gram toz zerdeçal günde birkaç kez tüketilir. 2-5 gram zerdeçal 100-150 ml kaynamış suya ağzı kapalı olarak infüze edilir ve süzülür. Günde 2-3 bardak iç.
• Çörek otu yağı: Günde 2 kez 400 mg çörek otu yağı içeren kapsüllerden alınması tavsiye edilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar